Vervangende nieuwbouw voor Elver

Op maandag 16 december jl. is Elver is officieel eigenaar geworden van een stuk grond aan de Holterweg in Doetinchem. Tot dit moment was deze nog in bezit van de gemeente Doetinchem. Elver bestuurder Irma Harmelink bekrachtigde de overdracht samen met de wethouders Ingrid Lambregts en Frans Langeveld en de samenwerking met de KlaassenGroep.

Het aangekochte perceel ligt direct naast de Anna Hoeve, een dagbestedingslocatie van Elver. Doordat het perceel direct aansluit op deze locatie, ontstaat voor Elver de mogelijkheid om een nieuw thuis te realiseren voor achtenveertig bewoners.

Samen met Elver ontwikkelen wij de vervangende nieuwbouw, die voorziet in 48  wooneenheden in drie gebouwen. De omgeving is, naast het bestaande huisvestingsconcept, in het ontwerp leidend geweest. Belangrijk vond Elver, omdat het moet aansluiten bij de bestaande panden en omgeving. Ook is hierin veel contact met de buurt gezocht en heeft er veelvuldig overleg plaats gevonden. Daardoor ligt er een gedegen ontwerp waar de buurt zich ook in kan vinden.

Het ontwerp is van Weusten Liedenbaum Architecten en IAA Architecten en IAA Architecten doet namens Elver de projectengineering. De bouw start naar verwachting in mei 2020.