Duurzaamheid

Duurzaam bouwen

Energiebesparing en milieuvriendelijk materiaalgebruik, maar ook de focus op lage bouwkosten in combinatie met de levensduur van een gebouw of woning, zorgen ervoor dat gebouwen en woningen langer meegaan en/of verbouwd moeten worden en dat er niet gesloopt hoeft te worden. 

Samen met u zullen wij alle grote voordelen eruit halen als het gaat om energiebesparing, gezondheid en woon- of werkcomfort. Een bouwwijze die goed is voor mens en milieu. Verantwoord omgaan met water, energie en grondstoffen, maar ook met de natuur.

Dit geldt vanaf het ontwerp van het gebouw of de woning, maar ook tijdens de bouw, verbouw, renovatie of sloop.

Circulair

En wanneer er gesloopt moet worden, dan zorgen wij door hergebruik van grondstoffen en materialen voor minder afvalstromen. Ook het verdelen van energieoverschotten en het verbinden van gebouwen leveren iets op. Gebouwen die iets teruggeven aan het milieu door vanuit een gebouw energie op te wekken.

BENG

Bijna Energie Neutrale Gebouwen

Volgens de BENG moet elk gebouw of elke woning op jaarbasis gemiddeld even veel energie opwekken als wordt verbruikt. BENG berekent het gebouwgebonden energiegebruik: verwarmen, koelen, warmwater en energie voor pompen en ventilatoren. Huishoudelijk energiegebruik zoals koken, verlichting en apparatuur valt hier niet onder.

Nul-op-de-meter

Bij de Nul-op de meterwoningen telt niet alleen het gebouwgebonden energiegebruik maar ook het huishoudelijke energiegebruik.

Bent u nieuwsgierig geworden naar alle mogelijkheden van duurzaam en circulair bouwen?

Wij vertellen u hier graag meer over. Bel naar Dirk-Jan Klaassen voor meer informatie via telefoonnummer 026-3698100.