VanWonen en KlaassenGroep ontwikkelen duurzame huurwoningen in het Arnhemse Schuytgraaf

De jaarlijkse vastgoedbeurs PROVADA was op 5 juni voor gebieds- en vastgoedontwikkelaar VanWonen het decor om hun handtekening te zetten onder een overeenkomst met KlaassenGroep voor de ontwikkeling van 22 vrije sector huurwoningen in de Arnhemse wijk Schuytgraaf.

VanWonen ontwikkelde in veld 3 van de nieuwbouwwijk, 22 woningen. Het VanWonen Woningfonds gaat de woningen verhuren. Aannemer KlaassenGroep tekende voor de realisatie. De natuurvriendelijke maatregelen en oog voor duurzaamheid maken deze woningen bijzonder: het worden energie neutrale woningen, regenwater komt terug in de natuur en mussen krijgen de ruimte om zich te nestelen. Op het dak van de tuinberging ligt sedum. Dat zorgt op warme dagen voor verkoeling en houdt regenwater langer vast.

Duurzaamheid is één van de belangrijke pijlers voor VanWonen. Alfred Bolks, Algemeen directeur van VanWonen: “We willen woningen en leefomgevingen realiseren voor een lange periode. Die ook in de verdere toekomst aan alle wensen en eisen voldoen. Wij kijken naar duurzaamheid in de brede zin van het woord: in levensduur, met oog voor het klimaat, maar ook sociale duurzaamheid door kansen te creëren voor iedereen. De huurwoningen in Schuytgraaf zijn daar een goed voorbeeld van”.