Start circulaire nieuwbouw Behandelhuis Warnsveld

GGNet start met de circulaire bouw van een nieuw behandelhuis op ‘Groot Graffel’ in Warnsveld, de hoofdlocatie van GGNet. Op maandag 28 augustus zijn de aannemingsovereenkomsten getekend door GGNet, Hollander Techniek en KlaassenGroep.

Op de locatie van voormalig gebouw ‘De Mate’ in Warnsveld komt nieuwbouw. Helemaal nieuw zal het gebouw niet zijn. Gebouw ‘De Mate’ is circulair gesloopt en materialen die daaruit vrij zijn gekomen worden opnieuw gebruikt. In de nieuwbouw worden poliklinische en deeltijdvoorzieningen van hoog specialistische zorg gehuisvest. Hiermee wordt de hoog specialistische zorg op één plek gebundeld zodat een optimale samenwerking kan worden bereikt.

Margret Drok van Sacon is verantwoordelijk voor het ontwerp van het behandelhuis. Zij kreeg de opdracht om een gebouw te ontwerpen dat bijdraagt aan de zorgvisie van GGNet. Met dit ontwerp
met drie vleugels en een centraal hart wordt deze visie optimaal ondersteund. Samenwerking binnen de hoog specialistische zorg waar mogelijk met ruimte voor de specifieke zorg binnen elke afdeling.

Op 11 september 2023 wordt de eerste paal geslagen en start de bouw. De oplevering staat gepland voor oktober 2024.