Start bouw gemeentekantoor Lingewaard

Begin september is er officieel gestart met de bouw van het nieuwe gemeentekantoor te Lingewaard.

Het gemeentekantoor raakte in augustus vorig jaar door brand, rook en roet ernstig beschadigd. Ambtenaren en college werken vanaf die tijd vanuit tijdelijke werkplekken. De KlaassenGroep heeft het gemeentekantoor tien jaar geleden ook gebouwd en deze wordt volgens de huidige eisen en normen herbouwd. De verwachting is dat eind augustus 2020 het vernieuwde gemeentekantoor weer in gebruik genomen kan worden.

Direct na de brand in 2018 is al begonnen met het ontwerpproces. De architect heeft het gebouw voor een groot deel opnieuw ontworpen met als basis het oude gebouw. Hierbij is ook het verduurzamen van het gebouw en de veiligheid van de medewerkers meegenomen.

De meeste ambtenaren krijgen een werkplek op de eerste en tweede verdieping. De balie, spreekkamers, de griffie en het college werken op de begane grond. Daar worden ook verschillende vergaderruimtes gecreëerd. In het ontwerp staat ook een multifunctionele ruimte tussen de beide vleugels van het gemeentekantoor. Deze ruimte kan gebruikt worden voor bijeenkomsten en informatieavonden.

Officiële start bouw filmpje