Vier woningen en vrijstaande villa Heesenhof Dinxperlo

De Heesenhof bestaat uit 4 ruime twee-onder-een-kapwoningen en één vrijstaande villa. De vrijstaande villa is voorzien van enkele rijke details welke refereren aan de historische villa’s in de omgeving.

De locatie werd vroeger in gebruik genomen door de familie Heesen. De familie vervulde voornamelijk de rol van boer maar hield zich daarnaast ook bezig met het maken van kleding en petten, waar ook de naam ‘Petten-Heessen’ vandaan komt. Rond 1900 werd het pand in gebruik genomen als winkel met (boven)woning. Na jarenlang leeggestaan te hebben is met de sloop- nieuwbouw een nieuwe invulling gegeven aan deze locatie in Dinxperlo.

Er kan onderscheid gemaakt worden in een tweetal type tweekappers. Het type Constantijn met een woonoppervlak van ca. 169 m2, is uitgevoerd met een zadeldak, garage, een lichte ruime woonkamer en 3 slaapkamers. Het type Maurits heeft een woonoppervlak van ca. 170 m2 en onderscheidt zich door het toegepaste schilddak en de erker aan de voorzijde. Alle twee-onder-een-kapwoningen worden uitgevoerd met dezelfde steen en krijgen een hoogwaardig afgewerkte gevel. Dit versterkt de samenhang tussen beide tweekappers en haar omgeving. Hurenkamp architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp.