Velperparc – De Grote Enk te Arnhem

Velperparc is een samenwerking tussen de KlaassenGroep en AM vastgoedontwikkeling voor de herontwikkeling van een deel van het AKZO-terrein aan de Velperweg te Arnhem.

De eerste planfase, transformatie van het voormalige hoofdkantoor De Enk naar 69 appartementen, genaamd De Grote Enk, is eind 2006 opgeleverd. Het totale project bestaat uit circa 450 tot 500 woningen.

Op een gezichtsbepalende locatie in Arnhem  hebben sloop, renovatie en ‘nieuwbouw’ gezorgd voor de transformatie van voormalig kantoorgebouw De Enk naar 69 appartementen. Ondanks het ruim opgezette hoofdtrappenhuis met centrale hal en liften, bracht het werken in een bestaand pand met zich mee dat er allerlei beperkingen waren in bouwruimte en bouwlogistiek. Zeker met inachtneming dat het gebouw een gemeentelijk monument is. Met dit project heeft Velperparc BV zelfs de Renovatieprijs 2007 gewonnen. De appartementen beschikken over inpandige loggia’s, zodat het bestaande gevelbeeld niet verstoord wordt.

In verband met de grote dakterrassen van de penthouses en de huidige (scherpere) isolatienorm is het bestaande dak gerenoveerd.