Topsporthal te Doetinchem

De bestaande hal, de dansstudio en de kleedruimte van SAZA zijn gerenoveerd. Er is een doorkoppeling gemaakt van de bestaande hal naar de nieuwe. De uitbreiding bestaat uit het bouwen van een sportzaal en sportarena. Daarnaast worden diverse toestellenbergingen, kleedruimtes, docentenkamers, beheerdersruimte, EHBO-ruimte, vergaderruimtes, dojo-ruimte, fitnessruimte, commerciële ruimte (winkel) en een businessruimte met keuken/barinrichting in de nieuwbouw ondergebracht.

De sportvloer van de sportzaal heeft een vloeroppervlak van 710 m2. De sportvloer van de sportarena heeft een vloeroppervlak van 1.344 m2. De arena is voorzien van vaste en verschuifbare tribunes met ca. 1.600 zitplaatsen. De vrije sporthoogte in de sportarena is 12,5 m1. Beide sportzalen voldoen aan de gestelde eisen van NOC-NSF. Hoofdgebruikers van het complex zijn ROC Graafschap College en volleybalvereniging Orion.

Het complex bestaat uit een hoofddraagconstructie van staal met vloeren van beton. De hoofddraagconstructie van de sportarena bestaat uit gelamineerd houten spanten met een overspanning van 40 m 1. De daken zijn voorzien van stalen dakplaten. Voor de gevels van de businessruimte/dojo/fitness is metselwerk toegepast, de overige gevels zijn dichtgezet met stalen gevelbeplating en stalen plankprofielen. De vloerafwerking van de sportzaal bestaat uit een kunststof sportvloerafwerking, de sportarena is voorzien van een houten sportvloer.