Start van de bouw ‘’Gewoon in Stokkum’

Stokkum – Woensdagmiddag 27 oktober was het feest voor de toekomstige bewoners van het nieuwbouwproject ‘’Gewoon in Stokkum’’. Samen met de wethouder van de gemeente Montferland en de KlaassenGroep B.V. werd de start van de bouw feestelijke gevierd.

Dirk-Jan Klaassen, commercieel directeur van de KlaassenGroep, heette de aanwezigen welkom. Vervolgens sprak Walter Gerritsen, wethouder van de gemeente Montferland, de toekomstige bewoners toe. Hij noemde het een mooi en passend project die ontstaan is door een intensieve en prettige samenwerking met de KlaassenGroep. ‘’Gewoon in Stokkum’’ is het voorbeeld waarbij participatie wel degelijk invloed heeft gehad op het te realiseren nieuwbouwplan. Nadat de wethouder en projectontwikkelaar gesproken hadden was het tijd voor het officiële moment. De wethouder en de toekomstige bewoner hebben samen de laatste vloerplaat van de begane grond gelegd.

Na het leggen van de laatste vloerplaat was er ruimte voor alle aanwezigen om onder het genot van een hapje en een drankje de nieuwe buren te ontmoeten. Het nieuwe plan wordt gebouwd op de plek van de voormalige basisschool Sint-Suitbertusschool tussen de Eltenseweg en de Constantinusstraat. Binnenkort verrijzen hier 12 koopwoningen bestaande uit 6 eengezinswoningen en 6 levensloopbestendige woningen.