Integraal KindCentrum (IKC) Doetinchem-Noord

IKC Doetinchem-Noord

De bouw van het Integraal Kind Centrum (IKC) heeft in het voorjaar van 2017 haar deuren van het nieuwe schoolgebouw geopend. De school is bijzonder efficiënt ontworpen. Er is binnen het ontwerp rekening gehouden met Duurzaamheid, Energie & Onderhoud, Flexibiliteit en Gebruiksvriendelijkheid.

Duurzaamheid

De duurzaamheid komt terug in de energieprestatie van het gebouw. Door het toepassen van niet-milieubelastende en onderhoudsarme materialen is er een lage milieubelasting gerealiseerd.

Energie & Onderhoud

Het gebouw is onderhoudsarm en energieneutraal gebouwd met lage jaarlijkse huisvestingslasten. Door te werken met duurzame en onderhoudsarme materialen liggen de onderhoudskosten 30% lager dan de uitgangspunten in de vraagspecificatie.

Flexibiliteit

De nieuwbouw is toekomstbestendig gebouwd. Binnen de kolommenstructuur is door het verplaatsen van niet dragende scheidingswanden de indeling eenvoudig te wijzigen. Dit houdt in dat, als er na een aantal jaren ook andere scholen of instanties hun intrek willen nemen in het IKC, dit mogelijk is.

Gebruiksvriendelijk

Het gebouw is ontworpen met grote aandacht voor gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid. De hoofdentree is herkenbaar voor bezoekers en bij binnenkomst is het meteen duidelijk waar een bezoeker dient te zijn. Het hart van gebouw is centraal gesitueerd en door de school of separaat van de school te gebruiken.
klik hier voor een sfeerimpressie.