Renovatie en uitbreiding Woonzorgcomplex Oranjepark te Soest

In Soest ligt schuin tegenover Paleis Soestdijk het Woonzorgcomplex Oranjepark dat na de verbouwing een ware metamorfose heeft ondergaan. Het complex met zes woonlagen voldoet na de verbouwing weer aan de eisen van deze tijd waarbij comfortabel wonen in een harmonieuze omgeving centraal staat. De appartementen zijn levensloopbestendig uitgevoerd, hebben allemaal een balkon en er kan dienst- en zorgverlening naar behoefte aangeboden worden. De entree is verbouwd en zowel de bewoners als de gasten worden ontvangen in de nieuwe lounge. In de gangen zijn frisse kleuren gebruikt en de opvallend grote ramen zorgen voor zonnige en lichte appartementen. Bovendien is het restaurant vernieuwd en voorzien van een open keuken.

Renovatie appartementen

De appartementen zijn eerst geheel gestript. Binnenwanden, installaties, natte cellen, keukens en entreepuien zijn verwijderd. Er is een nieuwe indeling aangebracht middels gipsblokken. De installaties zijn vernieuwd. De nieuwe keuken en sanitaire ruimten met wand- en vloertegels zijn op de bewoners afgestemd. De binnenpui is vernieuwd en het geheel is met schilder- en sauswerk binnen afgewerkt.

De verbindingsgangen zijn voorzien van nieuwe wandafwerkingen, nieuwe plafonds en verlichting.

Uitbreiding

De bestaande parkeerkelder is uitgebreid en tevens voorzien van een nieuwe inrit aan de voorzijde. Boven op de parkeerkelder zijn daarna nieuwe appartementen gerealiseerd.

Herinrichting gemeenschappelijke ruimten / gevel

Bij de interne verbouwing van de algemene ruimten zijn nieuwe behandelkamers logeerruimten, toiletgroepen, en ruimte voor de slaapwacht gerealiseerd. De keuken is gemoderniseerd evenals de ontspanningsruimten en men werk momenteel aan de uitbreiding van de receptie.

Daarnaast wordt de buitenzijde geheel opnieuw geschilderd en een deel van de dakbedekking vervangen.