Renovatie Anna Hoeve Doetinchem

Voor Fatima Zorg, een organisatie voor mensen met een matige tot zeer ernstige verstandelijke beperking, is de Anna Hoeve in Doetinchem gerenoveerd. Als Fatima zorg heeft dit pand in 2008 gekocht, van de rooms-katholieke kerk. Die had de hoeve een jaar eerder verkregen uit de nalatenschap van Anna, de vrouw die er haar leven lang woonde, tot aan haar overlijden in 2007. Vandaar ook de naam, Anna Hoeve.

Midden in Doetinchem staat een prachtige Saksische boerderij daterend uit de tweede helft van de negentiende eeuw. Het oude pand is in ere hersteld, waarbij het voorhuis zoveel mogelijk in oude stijl is gerestaureerd.

Bed & Breakfast

Doetinchem is een bijzonder Bed & Breakfast rijker. Het B&B wordt gerund door mensen met een beperking. Het idee om de B&B Anna Hoeve op die manier op te zetten, ontstond toevallig. Van een monumentale boerderij bleek alleen het achterste deel geschikt voor dagbesteding. Het voorhuis met zijn kleine vertrekken, drempels en smalle doorgangen kon maar beter B&B worden, zo werd besloten.

In het voorhuis van de boerderij zetelt de Bed & Breakfast (die gerund en verzorgd wordt door deelnemers en hun begeleiders), terwijl de achterzijde van de hoeve de uitvalbasis is voor wijkgericht werken van de Anna Hoeve dagbestedingsgroep. Zowel de Bed & Breakfast als de dagbestedingsgroep zijn een initiatief van Elver. Hier krijgen mensen met een verstandelijke beperking de ruimte om hun eigen plek te vinden in de maatschappij.