Rabobank Graafschap Midden te Doetinchem

Door de bouw van het nieuwe hoofdkantoor voor de Rabobank Graafschap-Midden in opdracht van Bouwfonds Eigen Steen, zijn alle afdelingen van de vier kantoren samengebracht in één modern, eigentijds gebouw.

Het kantoorgebouw is aan het exterieur als robuust te bestempelen, terwijl het interieur wordt geflatteerd door een gebouwhoog binnenatrium. Het gebouw bestaat uit een hoog en een laag deel. In het hoge deel worden vooralsnog drie verdiepingen gereserveerd ten behoeve van toekomstige flexibiliteit. In de tussentijd worden deze verdiepingen verhuurd aan een derden, hetgeen voor het ontwerp inhoudt dat een separate entreepartij voor derden wordt ontworpen. Ter bevordering van de gebouwuitstraling en het onderscheidend vermogen van de Rabobank wordt de buitengevel in wit pleisterwerk uitgevoerd.

De omvang bedraagt circa 6.260 m² kantoorgebouw en circa 2.070 m² stallinggarage.
De bouw bestaat uit een laagbouw en een hoogbouw, met onder de gehele oppervlakte van het gebouw een parkeergarage. Het lage gedeelte bestaat uit drie bouwlagen en een dakopbouw. Het hoge gedeelte bestaat uit zes bouwlagen met dakopbouw. Het nieuwe hoofdkantoor voldoet, met het Strikotherm 200 systeem aan actuele eisen ten aanzien van duurzaamheid, zoals: GreenCalc B-label, veel licht en transparantie en weinig warmte uitstraling. Bovendien is het kantoor naast het treinstation gelegen.