Officiële aftrap IKC Magenta Delden

Op het bouwterrein aan de Langestraat in Delden is op woensdagochtend 9 mei de officiële aftrap verricht van de nieuwbouw van het Integraal Kind Centrum “Magenta”. Onder toeziend oog van 280 kinderen van de school, werden verschillende borden onthuld. Niet alleen prijkt de nieuw te bouwen school op de doeken, maar ook zijn er de gemaakte tekeningen van de leerlingen te zien.

Naast de kinderen waren ook alle andere betrokken partijen aanwezig. Wethouder Pieter van Zwanenburg sprak de toegestroomde aanwezigen toe, waarbij hij benadrukte dat dit een geweldig moment in het proces is en dat deze gekenmerkt wordt door een geode samenwerking tussen meerdere partijen. Ook stond de wethouder stil bij het vele werk dat tot op heden al is verricht door de betrokkenen.

Aansluitend op de openingshandeling volgde voor de leerlingen van IKC Magenta en de kinderen van Stichting Kinderopvang Hof van Twente een “Hof van Plastic” programma. De afgelopen twee weken hebben de leerlingen zwerfplastic verzameld en dat werd op woensdag verwerkt tot pennen en materiaal voor de 3D-printer. Deze insteek sluit goed aan bij de ‘groene droom’ van de school.