90 woningen “t Getfert” – Enschede

In de wijk ’t Getfert zijn 90 nul-op-de-meter woningen voor woningcorporatie De Woonplaats gerealiseerd. Bij de nieuwe woningen is niet alleen flink ingezet op duurzaamheid, maar ook op hoogwaardige passende architectuur.

Groen in de wijk

De woningen hebben typische Tuindorpse kwaliteiten, zoals specifieke detailleringen in metselwerk, dakranden, kozijnen en dakkapellen en passen daarmee goed in de wijk. Daarnaast is er ook veel aandacht geweest voor groen in de wijk. Er zijn verschillende woningtypes gebouwd, 57 woningen met twee slaapkamers en 33 woningen met drie slaapkamers.

NOM woningen

De woningen op ’t Getfert zijn Nul Op de Meter wonigen en zijn gebouwd volgens het EPV-principe. Dit is de Energie Prestatie Vergoeding. Bewoners betalen een standaard vergoeding voor de energieprestatie van de woning aan De Woonplaats. In een gemiddelde situatie wekt het huis voldoende energie op voor gebouwgebonden en huishoudelijk gebruik, afhankelijk van de gebruiker. Dit komt door slimme installaties zoals bijvoorbeeld zonnepanelen en een warmtepomp. Bovendien is voor een optimale bouwmethode met hoge isolatiewaardes en optimale kierafdichting gekozen. Ook is de woning ‘all-electric’ en heeft het dus geen gasaansluiting.

Architect: Weusten Liedenbaum

De woningen zijn in het voorjaar van 2019 opgeleverd.