Nieuwbouw Elver Arnhem

Op de twee locaties van Elver in Arnhem-Noord aan de Bakenbergseweg, wordt voor de huidige vijfentachtig bewoners een nieuw thuis gebouwd. Daarnaast is er plek voor zestien nieuwe bewoners.

Net zoals in Nieuw-Wehl en Doetinchem is door Elver de samenwerking gezocht met KlaassenGroep en Wassink Installatie, onder begeleiding van IAA architecten

De bouw wordt op beide locaties gefaseerd uitgevoerd, om zo het aantal verhuismomenten voor de huidige bewoners te beperken. Ze kijken uit naar de verhuizing naar hun nieuwe onderkomen. En de bouw, die kunnen ze op de voet volgen, omdat ze op de voor hen vertrouwde en unieke plek in Arnhem blijven wonen.

Alle bewoners krijgen in de nieuwbouw meer privéruimte in de vorm van een eigen studio of appartement, ieder met eigen sanitair. In de gezamenlijke ruime en gezellige huiskamer kunnen de groepen van acht bewoners elkaars gezelschap opzoeken.”

Een andere belangrijke wens van Elver was om het ontwerp zo goed mogelijk aan te laten sluiten op de omgeving en de bestaande bebouwing.