Nieuwbouw Broeckland College Breukelen

In opdracht van de Willibrord Stichting bouwen we een duurzaam en transparant gebouw op de huidige locatie met moderne en passende ruimtes voor het onderwijsaanbod van het Broeckland College. Bij de samenwerking tussen gemeente en de school gaat niet alleen de aandacht uit naar het gebouw , maar is er ook veel aandacht voorde verkeerssituatie en de veiligheid in de wijk rondom de school. Dat is voor alle betrokkenen van de nieuwbouw een belangrijk aandachtspunt.

Het gebouw is ontworpen voor 550 leerlingen en komt op dezelfde plek als het huidige gebouw. De school krijgt moderne ruimtes die passen bij het huidige onderwijsaanbod en het gebouw wordt transparant en open door de raampartijen en het gebruik van veel glas.

Een duurzame en moderne school met de nieuwste technieken. Uiteraard is de school gasvrij en nagenoeg energieneutraal. Een sedumdak maakt het gebouw groen en het hemelwater wordt op het eigen terrein weer teruggebracht in de grond.

Het Broeckland College is een vmbo-school met een regionale functie. Het onderwijsaanbod bestaat uit zes profielen rondom de thema’s Bouwen, Zorg, Groen, Transport, Economie en Installatietechniek.

Klik hier voor een sfeerimpressie van de nieuw te bouwen school