Huys Bouvigne ‘s-Heerenberg

Bij het binnenrijden van ’s-Heerenberg zie je direct een prachtig nieuwbouwcomplex, genaamd Huys Bouvigne. Het gebouw – ontwikkeld en gerealiseerd door KlaassenGroep – bestaat uit 15 twee- en driekamer koopappartementen welke allen beschikken over uitzicht op het voormalige klooster Gouden Handen of op het landgoed van kasteel Huis Bergh. Met recht kan gesproken worden over prachtige appartementen op een historische locatie, direct bij de levendige, gezellige binnenstad!

Voor architectuur is door Weusten Liedenbaum Architecten uitgegaan van een moderne verwijzing naar het tegenover gelegen klooster. In het klooster is in verticale zin duidelijk een plint, een midden stuk en opbouw te herkennen.  Daarnaast heeft het gebouw een duidelijk herkenbare uitgebouwde entree. Deze elementen zijn op een eigentijdse wijze terug te vinden in Huys Bouvigne. Met spekbanden en staand metselwerk wordt de opbouw van het klooster overgenomen. Daarnaast wisselt de gevelindeling tussen plint, midden en opbouw. Tenslotte is de entree ook uitgesproken door deze uit het volume te laten komen en twee bouwlagen hoog te maken.

Uiteraard is er veel aandacht voor hoogwaardige materialen, afwerking en veiligheid. Er zijn traditionele materialen gebruikt als baksteen en hardhouten kozijnen die de robuuste vorm van Huys Bouvigne benadrukken.