Hof van Flierbeek Lichtenvoorde

Hof van Flierbeek biedt plaats aan 36 cliënten van Careaz en 21 cliënten van Stichting De Lichtenvoorde. Daarnaast krijgt Humanitas Kinderdagopvang er onderdak voor een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang. Careaz, Stichting de Lichtenvoorde en Humanitas Kinderopvang huren het gebouw rechtstreeks van ProWonen.

Aan de kant van de basisschool krijgt het gebouw vier lagen. Op de begane grond komt Humanitas. Hierboven komen de appartementen voor Stichting De Lichtenvoorde. De laagbouw ernaast biedt ruimte aan Careaz.

Bij het ontwikkelen van dit mooie gebouw is duidelijk gekozen voor duurzame oplossingen. Aan de buitenkant is het gebouw nagenoeg onderhoudsvrij. Binnen verwarmen en koelen energiezuinige luchtwarmtepompen het gebouw. Ook rondom het gebouw vindt u de duurzame aanpak terug. Alle regenwater wordt via wadi’s rondom afgevoerd naar de naastgelegen Flierbeek. De groenstructuur, die voor de hele wijk wordt ontworpen, wordt op het terrein doorgezet op plekken waar dit mogelijk is. Zo ontstaat er een fraai, duurzaam gebouw in een groene setting.