Zorginstelling Arnicahuis Velp

In opdracht van zorginstelling stichting SiZa is een nieuw Arnicahuis gebouwd. Het Arnicahuis huisvest mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH), lichamelijke beperkingen en met lichamelijke/verstandelijke beperkingen. Er is plaats voor 24 bewoners. Daarnaast zijn er in het gebouw 14 appartementen voor Siza-clienten gerealiseerd. Elk cliënt heeft een eigen kamer of appartement. Ook zijn er gezamenlijke voorzieningen en kantoor- en zorgfuncties. De begeleiding bestaat uit 24-uurs zorg en is erop gericht de cliënten voldoende structuur en veiligheid te bieden, zodat zij zich binnen hun mogelijkheden kunnen handhaven en ontplooien.

Flexibiliteit

De nieuwbouw bestaat uit twee geschakelde moderne villa’s. De twee villa’s zijn verbonden door een glazen hoofdentree die van twee zijden toegankelijk is. Rondom de villa wordt een parkachtige setting gecreëerd als tuin. Het gebouw wordt gekenmerkt door zijn flexibiliteit en is geconstrueerd op een manier die het intern aanpasbaar en partieel afstootbaar maakt. De indeling is zodanig flexibel dat de transformatie van groepswonen naar individueel wonen of commerciële appartementen en visa versa eenvoudig te realiseren is.

Duurzaam

Het gebouw is duurzaam uitgevoerd en uitgerust met energiezuinige installaties. Zo is het gebouw o.a. thermisch goed geïsoleerd, voorzien van een energiedak, is duurzaam FCS hout toegepast en wordt gebruik gemaakt van een WKO installatie en gebalanceerde mechanische ventilatie.