Appartementen Villa Zeno in Ulft

Het appartementencomplex ‘Villa Zeno’ bevindt zich aan de rand van het centrum van Ulft, aan de oude IJssel op het industrieel erfgoed van het voormalige DRU industriepark. Palazzo Architecten heeft het ontwerp van de woontoren verzorgd, waarbij de groene landelijke omgeving, de Oude IJssel en uiteraard de industriële DRU fabriek als referenties hebben gediend.

Villa Zeno is een krachtige rode bakstenen woontorentoren geworden met ruime balkons welke weids uitzicht op de landerijen, Oude IJssel en het centrum van Ulft bieden. Alle 12 appartementen beschikken over ruime woonkamers, ruimte voor keuken, twee slaapkamers, een riante badkamer, bergruimte in het appartementen, een bergruimte in de kelder en een gemeenschappelijke fietsenberging. Doordat de kozijnen met een lage borstwering zijn uitgevoerd, komt er in alle appartementen veel daglicht naar binnen, waardoor de relatie met buiten in iedere ruimte voelbaar is. Rondom de woontoren wordt door de gemeente een parkachtig openbaar gebied aangelegd met een bloemrijk grasland, wilgen en een trapveldje.

De 12 appartementen zijn gelegen in het zuidelijke deel van het DRU Industriepark , bestaande uit de sfeervolle autoluwe woonstraatjes van de Gietijzerlaan die worden ontsloten via de nieuwe statige DRU-Laan.