Appartementen De Berghse Poort te ‘s-Heerenberg

Aan de rand van de historische stad ’s-Heerenberg zijn 34 sfeervolle appartementen gerealiseerd die verdeeld zijn over een tweetal woontorens. De unieke locatie wordt omgeven door een historisch landschappelijk park van het naastgelegen kasteel en een monumentaal klooster aan de overzijde van de straat. De twee symmetrische gebouwen vormen – samen met het voormalige klooster Gouden Handen – de poort tussen het buitengebied en de binnenstad van ’s Heerenberg. Om deze reden staat de Berghse Poort voor wonen op één van de fraaiste plekken van ’s- Heerenberg.

De indeling en positionering van de appartementen is dusdanig gekozen, zodat ieder appartement uitermate profiteert van de hoge landschappelijke waarde van de omgeving. De moderne architectuur en hoogwaardige afwerking zorgen daarnaast voor unieke appartementen. Door de grote raampartijen en de zeer ruime balkons, kunnen bewoners optimaal profiteren van het geweldige uitzicht. Alle appartementen beschikken over een eigen overdekte parkeerplaats en zijn voorzien van meerdere slaapkamers, een badkamer en separaat toilet. Een integrale parkeeroplossing is noodzaak om geen afbreuk te doen aan de omgeving. De parkeervoorzieningen voor de appartementen zijn gerealiseerd in een ondergrondse parkeerkelder en het parkeren voor bezoekers is verdiept opgelost en verstopt achter groenpartijen.

Het ontwerp

De twee wooncomplexen hebben dezelfde robuuste, introverte architectuur als Gouden Handen: een vertaling van oude principes. De gebouwen staan als een huis, als kleinere broers op het voorgebied van grote broer Gouden Handen. Van binnen zijn de appartementen in tweeën verdeeld: een introverte kant voor de meer private vertrekken en een extraverte kant voor de woonkamers en dakterrassen. Dankzij de grote glazen wand in iedere woonkamer, wordt de variatie in uitzicht maximaal benut. Een ruimte schuifpui geeft toegang tot een royaal terras.