70 appartementen De Blauwe Weide te Arnhem

Aan de laan van Presikhaaf zijn  70 appartementen met parkeergarage gerealiseerd. Het project is onderdeel van de eerste fase van de grootschalige vernieuwing van de naoorlogse wijk Presikhaaf.

Het project is in Bouwteamverband uitgewerkt en omvat eveneens de renovatie van 20 woningen, nieuwbouw van 22 woningen en de bouw van een studentenhuisvesting welke door andere architecten zijn ontworpen.

Het project bestaat uit een half verdiepte parkeergarage met bergingen met daarop 2 blokken van 6 lagen met appartementen. Beide appartementblokken zijn stoer en robuust, maar hebben verfijnde details zoals gevarieerd metselwerk en Franse balkons aan de voorzijde. De 6 woonlagen steken 1,5 meter boven het maaiveld uit. De 4 penthouses op de bovenste woonlaag liggen terug liggend ten opzichte van de gevels en worden afgewerkt met cederhout en vormen zo een mooi ‘dak’ op de complexen.

De appartementen zijn aangesloten op het stadswarmtenet van NUON-warmte. De stadswarmte levert de ruimteverwarming én warm tapwater in de appartementen.