7 woningen onder architectuur van Friso Woudstra-Het Gietelinck te Ulft

Van de zeven woningen, onder architectuur van Friso Woudstra, zijn er vijf gebouwd in de architectuur van de 30-er jaren stijl. Kenmerkend aan deze stijl zijn de rijke profileringen en fraaie gevelaccenten. De woningen zijn ruim van opzet, inhoud vanaf 515 m3 en ze zijn gelegen op mooie kavels. De woningen met één bouwlaag en de kap zijn levensloopbestendige woningen. Dit wil zeggen dat in de basis slapen op de begane grond is opgenomen. De exacte ligging van deze woning is op de hoek van de bestaande Huttenweg met de nieuwe DRU-Laan.

Het stedenbouwkundig plan voorziet in totaal voor de bouw van 287 woningen en appartementen. Verder in onder meer hoogwaardige openbare ruimten en groenstructuren gekoppeld aan de ecologische verbindingszone van de Oude IJssel. De KlaassenGroep was mede verantwoordelijk voor de ontwikkeling en de realisatie van de nieuwbouwwoningen in dit project.

Het Gietelink

De 7 woningen zijn onderdeel van Het Gietelinck. Het Gietelinck bevindt zich binnen de bebouwde kom van Ulft. Op deze plek heeft een herstructurering van 13 hectare bedrijventerrein plaatsgevonden. De vertrokken bedrijven hebben een industrieel erfgoed achter gelaten die van nieuwe gebruiksfuncties zijn voorzien. Het stedenbouwkundig plan die destijds gehanteerd werd, voorziet onder meer in de bouw van circa 280 woningen, hoogwaardige openbare ruimten en groenstructuren die gekoppeld worden aan de ecologische verbindingszone langs de Oude IJssel. Het appartementencomplex De IJzergieter heeft zijn naam te danken aan de historie van de plek.