6 woningen “Trompetstraat” – Nijmegen

In opdracht van Portaal heeft de KlaassenGroep 6 NOM Casa Vita woningen aan de Trompetstraat in Nijmegen gerealiseerd. De locatie werd ingevuld door 20 garageboxen. Deze hebben plaats gemaakt voor 6 nieuwbouw woningen. De NOM-woningen hebben allen een zeer lage energierekening. Daartegenover betalen zij een energieprestatievergoeding (EPV) aan de woningcorporatie voor de extra energiemaatregelen die zijn getroffen.

Het Garageplein, te vinden in een hoek van de Trompetstraat, is gelegen in de wijk Neerbosch-Oost.

De wijk wordt gezien als kwetsbare wijk ‘krachtwijk’, waar verschillende kwetsbare doelgroepen samenkomen. Het garageplein, dat bestond uit 20 verouderde garages, was een locatie die voor veel overlast zorgde voor haar directe omgeving.

De nieuw te bouwen woningen hebben de buurt van de nodige kwaliteitsimpuls voorzien. Dit is gebeurd door het verwijderen van ‘dode hoeken’, de differentiatie van doelgroepen in deze kwatsbare wijk te vergroten en door het creëren van nieuwe aangezichten.

‘Eigentijds’ en ‘Doelmatig’ is de uitstraling van de woningen te noemen. De gele/licht bruine gevelstenen sluit mooi aan bij de kleurstelling van de omliggende bebouwing. De betonband boven de voordeuren is een kleine verwijzing naar de horizontale banden in de omliggende bebouwing. De woning onderscheidt zich echter doordat de compositie van de gevelopeningen sterk afwijkt van de omliggende bebouwing, mede om warmteverlies te beperken. Tevens zijn er o.a. door middel van horizontaal metselwerk subtiele accenten in de gevel aangebracht. Een woning die past in haar omgeving maar zich toch onderscheidt!

Architect: K3 architectuur

Oplevering: 2021