56 huurwoningen Saronix/Lookwartier Doetinchem

Samen met OpZoom architecten en SAB (adviseurs in ruimtelijke ontwikkeling) is de selectieprocedure voor de Design & Build opdracht van 56 woningen in Doetinchem voor Sité Woondiensten gewonnen. De 56 huurwoningen zijn gerealiseerd op de twee locaties Saronix en Lookwartier in Doetinchem.

Saronix

Op de locatie Saronix staan 30 huurwoningen bestaande uit 8 eengezinswoningen, 2 levensloopbestendige woningen en 20 appartementen voor de Estinea. De woningen hebben een kleinschalig en industrieel karakter, geïnspireerd op het industriële verleden en het nog aanwezige ketelhuis.

Lookwartier

Op de locaties Lookwartier, gelegen aan de ruimzichtlaan, staan de 26 huurwoningen, verdeeld over 6 woonblokken. De 26 huurwoningen kennen diverse types, zowel grondgebonden woningen als benedenwoningen en bovenwoningen. De bebouwing  aan de Ruimzichtlaan vormt een stedenbouwkundige afronding van de invulling en hebben een stads & chic karakter. Om het statige karakter te versterken, heeft de begane grond een hoogte van 3,50 m en kent de gevel een klassieke opbouw in een eigentijds jasje met een hoge frontgevel.

Casa Vita Energieneutraal

Alle 56 huurwoningen op de locaties zijn volgens het energieconcept Casa Vita energieneutraal opgeleverd. Dit houdt in dat de gebouw gebonden energie door de woning zelf wordt opgewekt; de bewoner heeft dan slechts nog de kosten voor het huishoudelijk gebruik.