42 appartementen Oranjerie ‘s-Gravelande

Het plan voor Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken betreft de nieuwbouw van 42 twee- en driekamer appartementen, vooral bestemd voor één- tot tweepersoonshuishoudens.

Ontwerp als oranjerie

Het ontwerp van de nieuwbouw vertoont een relatie met het naastgelegen landgoed ‘Wolfsbergen’. Het ontwerp is gerelateerd aan de vroegere bouwstijl in het gebied van landgoederen. Het ontwerp is te beschouwen als één van de bijgebouwen, een Oranjerie. De gevel van het nieuwe pand  heeft een lichte kleur die goed past in de groene omgeving. Het gebouw heeft deels een pannendak. Daardoor is het platte dak waar zonnepanelen op komen aan het zicht onttrokken. Achter het gebouw is er  parkeerruimte voor zo’n 60 auto’s. Het bouwplan is in opdracht van Het Gooi en Omstreken vormgegeven door Harmonische Architectuur uit Voorstonden.

Kopgevel blikvanger vanaf Noordereinde

Het nieuwe pand is parallel aan de lengterichting van het perceel gebouwd, met de hoofdgevels aan de zuid- en noordkant. Omdat de kopgevel de blikvanger is lijkt het pand vanaf het Noordereinde op een bescheiden villa. Door de langwerpige bouwmassa zonder dwarsbouw ontstaat een vrij doorzicht vanaf het Noordereinde naar de ruime landerijen aan de oostzijde ver achter het gebouw.

  • Woningbouw
  • Appartementen