38 woningen Anna’s Hoeve in Hilversum

In de nieuwste wijk, Anna’s Hoeve, van mediastad Hilversum zijn 38 woningen voor de woningcorporatie Het Gooi en Omstreken gerealiseerd.

Uitzicht op de nieuwe woonstraten

In de uitvraag door de opdrachtgever Het Gooi en Omstreken was een woontechnisch en technisch programma van eisen opgegeven. Daarnaast waren er 2 bouwenveloppen waarop de woningen op de juiste wijze moesten worden geprojecteerd om hoogwaardige woonwijk te realiseren. In samenwerking met de architect is de opzet van de situatie zodanig gekozen, dat alle woningen een fraai uitzicht hebben. Uitzicht op de nieuwe woonstraten of uitzicht op de aan de bouwenveloppe grenzende park. De woningen zijn uitgevoerd in 3 kleuren gevelstenen, rood, bruin en paars/bruin en zwarte dakpannen.

EPC van 0.4

De woningen zijn voorzien van veel glas, 30% van het geveloppervlak dat aan de straatzijde/openbaar gebied is gelegen is open. Hierdoor zijn de woningen erg licht, dat positief bijdraagt aan het wooncomfort. Enkele ramen zijn voorzien van stoere omlijstingen waardoor een zeer sprekende gevel ontstaat. Als basis hebben de woningen allen een EPC van 0.4, volgens de geldende EPC normering.