46 woningen Blaricummermeent in Blaricum

31 woningen en 15 appartementen Blaricummermeent

22 eengezinswoningen

In het plangebied Blaricummermeent aan de Erfgooiersdreef staan in vijf rijen 22 eengezinswoningen. Het betreft hier vier blokken met vier woningen en één blok met zes woningen opgeleverd. Alle 22 woningen hebben een breedte van 5,1 meter met twee slaapkamers op de verdieping en een vaste trap naar zolder

9 eengezinswoningen

Op een andere locatie binnen het plangebied zijn een drietal rijen van elk drie woningen gebouwd. Zes woningen hebben een breedte van 5,1 meter en twee slaapkamers op de verdieping. Drie woningen worden 5,4 meter breed waardoor er drie slaapkamers op de verdieping passen. Alle woningen hebben een open keuken, voor- en achtertuin en een zolder met vaste trap en dakraam. De woningen hebben verspringende dakgoten. Bij de ene woning ligt de goot op het niveau van de 1e verdieping en bij anderen weer ter hoogte van de 2e. Er zijn kopgevels met een erker, maar ook met een lage goot, of juist weer met metselwerk tot in de nok. Door deze ontwerpmogelijkheden variërend in te zetten ontstaat er een speels en dorps karakter. De woningen passen bij elkaar maar zijn niet hetzelfde.

15 appartementen

Naast de 22 woningen is ook het appartementencomplex opgeleverd. Het complex bestaat uit 15 appartementen van ongeveer 80 m2. Door een slim ontwerp zijn de plattegronden van de appartementen hetzelfde zonder dat de gevel een saaie repetitie van raamopeningen wordt. Door de balkondeuren te voorzien van een soort erker krijgt het gebouw een eigentijdse uitstraling, goed passend in de Blaricummermeent.