20 startersappartementen Cinq te Gaanderen

In het centrum van Gaanderen, waar decennialang de Pelgrim-fabrieken hebben gestaan, staat de multifunctionele woonwijk Het Nieuwe Pelgrim. Een unieke woonplek met woningen voor starters, gezinnen, ouderen en er zijn diverse zorg- en commerciële voorzieningen.

Onderdeel van de wijk zijn 20 startersappartementen ‘Cinq’. Deze appartementen bestaan uit 2- en 3-kamerappartementen, waardoor de appartementen uitstekend bereikbaar zijn voor starters op de woningmarkt. Cinq is de Franse vertaling voor ‘5’, de werknaam van het appartementencomplex. Cinq staat voor flexibiliteit, voor vernieuwend wonen. Cinq is een opvallend pand op een opvallende plek. Het wordt gekenmerkt door het toepassen van traditionele materialen, zoals baksteen en staal, de ritmische verdeling van de ramen en balkons en de pragmatische opzet.

De appartementen zijn vrij indeelbaar. Dit houdt in dat behalve de kern met de badkamer, berging en de opstelplaats voor het keukenblok met de meterkast, iedere koper vrij is om de positie van de binnenwanden te bepalen. Standaard is in de plattegrond van ieder appartement een woonkamer, slaapkamer (enkele appartementen beschikken over twee slaapkamers), keuken, badkamer en berging voorzien. De woonkamer beschikt over grote raampartijen en dubbele openslaande deuren, die naar het terras (begane grond) of het balkon (verdiepingen) toe leiden.

De woonkamer heeft een verbinding met de keuken en met de gang die tevens de entree van het appartement vormt. Ieder appartement beschikt over een badkamer met toilet, wastafel en douchehoek. De badkamer is met sanitair en toebehoren in de prijs inbegrepen. In de berging is een opstelplaats voor de wasmachine. Hier is ook de cv-ketel gepositioneerd en er is voldoende opbergruimte. De slaapkamers zijn ruim en beschikken alle over voldoende daglicht. Op de begane grond is een gemeenschappelijk fietsenberging.