17 woningen 2e fase Het Gietelinck te Ulft

In de bebouwde kom van Ulft vindt een herstructurering van ca. 14 hectare bedrijventerrein plaats. De voormalige eigenaar van deze locatie, de DRU, laat industrieel erfgoed achter, waarvan delen bestemd als rijksmonument. Het stedenbouwkundig plan voorziet onder meer in de bouw van 287 woningen en appartementen, hoogwaardige openbare ruimten en groenstructuren gekoppeld aan de ecologische verbindingszone van de Oude IJssel.

In de tweede planfase zijn 17 rijwoningen gebouwd, in samenwerking met architectuur van 19 Het Atelier te Zwolle. De woningen zijn zeer ruim van opzet, inhoud vanaf circa 400 m3. Ze zijn gelegen aan de zuidzijde van het project het Gietelinck, direct gelegen achter de woningen van de Ir. Sassenstraat te Ulft.

Het Gietelink

De 17 woningen zijn onderdeel van Het Gietelinck. Het Gietelinck bevindt zich binnen de bebouwde kom van Ulft. Op deze plek heeft een herstructurering van 13 hectare bedrijventerrein plaatsgevonden. De vertrokken bedrijven hebben een industrieel erfgoed achter gelaten die van nieuwe gebruiksfuncties zijn voorzien. Het stedenbouwkundig plan die destijds gehanteerd werd, voorziet onder meer in de bouw van circa 280 woningen, hoogwaardige openbare ruimten en groenstructuren die gekoppeld worden aan de ecologische verbindingszone langs de Oude IJssel. Het appartementencomplex De IJzergieter heeft zijn naam te danken aan de historie van de plek.