Feestelijke start nieuwbouw Staring College Borculo

Afgelopen dinsdag was het een feestelijke bijeenkomst op de bouwplaats aan de Haarloseweg in Borculo. De bouw ging officieel van start.

Met deze nieuwe school worden de twee huidige locaties aan de Beukenlaan en de Herenlaan samengevoegd tot één school. Om dit te symboliseren werden de bakstenen, afkomstig uit die twee gebouwen, aan elkaar doorgegeven in een lange rij vanaf de Beukenlaan tot de bouwplaats. Vanuit de Herenlaan werden de stenen aangevoerd met auto’s die door leerlingen zelf zijn gebouwd.    Na toespraken van Hannie Stam (directeur Staring College) en Marijn Dijkman, (afdelingsleider) plaatsten enkele leerlingen, met hulp van wethouder Hans van der Noordt, de bakstenen in het fundament van de nieuwe school. Een goede reden om daarna te toosten op een voorspoedige bouw!

De nieuwe school van het Staring College, ontworpen door De Architectenwerkgroep Tilburg, heeft straks een breed onderwijsaanbod. Leerlingen uit de regio Borculo kunnen vanuit de basisschool de overstap maken naar vmbo-, havo- en vwo-onderwijs.

Als alles volgens plan verloopt zal de nieuwbouw eind september 2023 worden opgeleverd.

De bouw van het project is te volgen via: https://nieuwbouwstaringborculo.nl/