Nieuwbouw 34 woningen Bloemenbuurt Didam

Op dinsdag 23 november ’21 is de overeenkomst getekend tussen woningcorporatie Plavei en de KlaassenGroep voor de nieuwbouw van 25 appartementen en 9 BEBO’s (beneden boven woningen) in Didam. De opdracht is verworven uit een Design & Build selectie, waarbij het consortium van de KlaassenGroep het beste scoorde op punten als architectonische kwaliteit, gebruiksfunctionaliteit, energieconcept, duurzaamheid en prijs. Het consortium bestaat naast de KlaassenGroep uit Architectengroep Gelderland en Rouweler Installatietechniek.

De 34 woningen worden gerealiseerd in de Bloemenbuurt, een buurt uit de jaren zestig en zeventig in Didam. Plavei heeft voor 220 huurwoningen in de Bloemenbuurt, samen met de gemeente Montferland en de bewoners, plannen hebben gemaakt voor vernieuwing van deze wijk. De 34 nieuwbouw woningen vormen een onderdeel hiervan.

Alle 34 woningen zijn energieneutraal en worden aangesloten op het warmtenet. Bovendien zijn duurzaamheid en klimaatadaptie een belangrijk thema. Zo wordt er bij de nieuwbouw o.a. gebruik gemaakt van sloopmateriaal, wordt er een groene gevel toegepast, krijgen alle woningen een regenton voor het opvangen van regenwater en worden aantoonbaar circulaire bouwmaterialen toegepast.

Volgens planning zal in het voorjaar van 2022 met de bouw van de woningen worden gestart.