Nieuw multifunctioneel ontmoetingscentrum in Didam

De bewoners van het Woonzorgcentrum Meulenvelden, maar ook de inwoners van Didam hebben er een nieuw ontmoetingscentrum bij.

Verhuurder Woningcorporatie Plavei zocht naar een mogelijkheid om het zorgcentrum ook toegankelijk te maken voor alle inwoners van Didam en dat is nu werkelijkheid.

Het bestaande gebouw Waverlo had een grote hal dat enkel werd gebruikt als verkeersruimte. Door het ontwerp van architect InVorm heeft de hal nu een uitstraling gekregen van een open binnentuin met veel groen. In de nieuwe hal en is nu de bibliotheek gevestigd. De overige ruimten rondom de hal zijn ingevuld door De Liemerije. Zij verzorgen hier de dagbesteding/werkplaats en hebben een horecagedeelte. Verder is er een fysiopraktijk, een kapperszaak, een geboortecentrum en heeft de Stichting Senioren Kontakt een ruimte ter beschikking waar regelmatig wordt gebiljart en gekaart.

Doordat de hal een andere bestemming heeft gekregen en er dus ook meer mensen in het gebouw komen, zijn diverse werkzaamheden uitgevoerd om de brandveiligheid te verbeteren. Denk hier aan compartimenteringen van de diverse ruimten. Verder zijn er maatregelen getroffen om de akoestiek in de ruimte te verbeteren. Hiervoor zijn de wanden voorzien van berkenlatten met isolatie. Verder zijn de vloeren, plafonds en wanden vervangen en/of opgeknapt om een mooi geheel te krijgen.

Een mooi eindresultaat waar het goed vertoeven is voor bewoners van Meulenvelden en inwoners van Didam.