Interne verbouwing fase 1 kantoor Dinxperlo gereed

Aan fase 1 van ‘onze eigen’ interne verbouwing van het kantoor te Dinxperlo komt bijna een eind. Langzamerhand worden de nieuwe kantoren in Dinxperlo weer in gebruik genomen. Het ‘oude’ gedeelte van het kantoor aan de Helmkamp stamt uit 1980 en was toe aan renovatie.

De complete schil heeft een opwaardering gekregen middels geïsoleerde wanden en extra isolerend glas. Ook de installatie is onderhanden genomen. De gehele verlichting is vervangen door LED-verlichting en een domoticasysteem zorgt voor een optimale afstemming en aansturing. De reeds 20 jaar oude WKO (open bodemenergiesysteem) is vervangen door 18 stuks gesloten bronnen van 100m¹ diep. Het kantoor haalt de warmte en koeling uit de bodem en houdt hiermee de temperatuur op het juiste peil. Vloerverwarming en koelplafonds zorgen hier voor, maar in basis zorgen in eerste instantie zonwering en de natuurlijke zonwering van loofbomen al voor de nodige koelte. Energieopwekking vindt eveneens plaats middels de nodige zonnepanelen. Uiteraard is gekozen voor duurzaam materiaalgebruik en zijn er wadi’s aangelegd voor de opvang en infiltratie van regenwater.

Alle kantoren zijn voorzien van glazen puien, wat een open en transparant geheel is geworden en waarbij de lichtinval optimaal is. Met het mooie fotobehang in de vergaderruimtes komt de oude historie weer even terug in beeld. De kantoorinrichting is in overleg met de medewerkers bepaald, waarbij ook de bureaus (hoog-laag) en de bureaustoelen naar eigen wens zijn afgestemd.

Het energielabel van het gehele kantoorpand is nu A++.