Gemeente Duiven gaat voor nieuwbouw 300 woningen op Plakse Weide

Gemeente Duiven, BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en KlaassenGroep hebben afspraken gemaakt over de ontwikkeling van 300 woningen op locatie Plakse Weide in Duiven. Deze afspraken zijn vastgelegd in een intentieovereenkomst, die op 10 september 2021 door alle partijen is ondertekend. De locatie Plakse Weide ligt ten noorden van de Rijksweg en ten zuidoosten van de Vergertlaan.

Op de foto v.l.n.r.: Dirk-Jan Klaassen – commercieel directeur – KlaassenGroep BV, Johannes Goossen – wethouder wonen – gemeente Duiven en Mariël Gerritsen – stadsontwikkelaar – BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling

De ontwikkeling van Plakse Weide heeft als doel om een nieuwe woonwijk in Duiven te realiseren aan de rand van Duiven, maar ook dicht bij het centrum. In dit plan is ook ruimte voor betaalbare huur- en koopwoningen.

Vertrouwen in uitwerking woningbouwplan

Op 5 juli 2022 heeft de gemeenteraad ingestemd met het Ontwikkelplan Plakse Weide. Ontwikkelaars BPD en KlaassenGroep zijn bezig met de uitwerking van een stedenbouwkundig plan en een bestemmingsplan voor Plakse Weide. Met de ontwikkeling van Plakse Weide wil de gemeente Duiven samen met de ontwikkelaars een nieuwe woonwijk realiseren met veel ruimte voor betaalbare huur- en koopwoningen.

Wethouder Johannes Goossen: “Ik ben blij dat we met BPD en KlaassenGroep een intentieovereenkomst hebben gesloten. Er is veel vraag naar woningen en door een plan te maken voor deze locatie kunnen we veel betaalbare woningen toevoegen. Ik zie het proces waarin BPD en KlaassenGroep een plan gaan uitwerken voor Plakse Weide waarbij ze inwoners betrekken met vertrouwen tegemoet.”