Nathan in nieuw zeer duurzaam kantoorgebouw

De KlaassenGroep heeft in Zevenaar voor Nathan, een totaalaanbieder van hoogwaardige projecten, systemen en producten in duurzame klimaattechnologie, het nieuwe hoofdkantoor gebouwd. Het nieuwe pand is gebouwd volgens de nieuwste technieken op het gebied van duurzaam bouwen, waar energie nul uitgangspunt is..

Duurzaamheid door samenwerking en integratie, techniek en architectuur

Door in een vroeg stadium samen te werken met alle specialismes, is het mogelijk geweest een duurzame totaaloplossing te bereiken die bouwkundige installaties combineert met een efficiënte constructie en hoogwaardige architectuur. Het nieuwe hoofdkantoor dient als een voorbeeld van deze totaaloplossing. Nathan is echter nog één stap verder gegaan; het nieuwe kantoor bevat lesruimtes voor theorie en praktijk ingericht om hun kennis van duurzame installaties en de succesvolle integratie hiervan over te dragen.

Producten Nathan

Het nieuwe pand ligt aan de rand van de stad, grenzend aan het landschap dat zich omhoog trekt onder een beschermende luifel naar de entree. Eenmaal binnen is er een aangenaam stabiel klimaat, doordat er gebruik gemaakt gaat worden van de eigen producten van Nathan (Uponor en alpha innotec), Hierbij worden betonkernactivering met warmtepomp en bronnen en de ventilatie met warmteterugwinning ingezet om de hoge duurzaamheidsdoelen te halen.

Betonkernactivering

De keuze voor betonkernactivering zorgt voor een zeer duurzaam gebouw dat techniek en design optimaal combineert. Door het in de betonvloer opnemen van de meeste installaties en het weglaten van het gebruikelijk verlaagd plafond komt het schoonwerk betonnen plafond in zicht en kan ongestoord warmte-uitwisseling plaatsvinden tussen de vloer/plafond en de ruimte. Alleen de in het beton gestorte roosters voor luchtbehandeling, armaturen voor de basisverlichting en de sprinklerkoppen blijven in het zicht. Een strak beeld, minimaal gebruik van materiaal en een stabiele temperatuur resulteert.

Gericht op het landschap

Met de juiste toepassingen wordt is het gebouw als de omgeving naar een hoger plan getild. Door het omhoog trekken van het landschap worden de parkeerplaatsen aan het zicht onttrokken, richten de glazen gevels van de kantoren zich naar het omringende landschap en is de showroom op de toegangsweg gericht.