32 NOM-woningen Wonion Ulft genomineerd

‘Zeer energiezuinig bouwen met de bewoners als uitgangspunt’

Het project aan de Drulaan te Ulft met 32 NOM-woningen is genomineerd als één van de zeven beste projecten. Het Bureau voor Woononderzoek heeft in opdracht van het Lente-Akkoord in een enquête gevraagd naar het oordeel van de bewoners van projecten met zeer energiezuinige nieuwbouwwoningen, die minimaal één jaar bewoond zijn. Zeven van de 31 projecten zijn projecten waar de bewoners bovengemiddeld tevreden zijn over aspecten als binnenklimaat, comfort en energie of projecten waar bewoners de hoogste rapportcijfers aan toekennen. Samen vormen ze een mooie staalkaart van zeer energiezuinige nieuwbouwprojecten.

In 2015 hebben wij de 32 NOM (Nul Op de Meter) huurwoningen in opdracht van Wonion ontwikkeld en gebouwd, bestaande uit 4 levensloopbestendige woningen, 8 maisonnettes en 20 gezinswoningen.

Door de woning all-electric in te richten is er geen gas aangesloten. Om de energierekening naar ‘Nul’ te brengen zijn de woningen voorzien van onder andere een luchtwarmtepomp, lage temperatuursverwarming en zonnepanelen. Daarnaast zijn de woningen zeer goed geïsoleerd om warmteverlies te voorkomen.

Op alle genomineerde projecten is een bezoek gebracht en is er met de huidige bewoners gesproken.

Het Lente-akkoord presenteert de komende weken op hun website de verhalen van de bouwers en de bewoners van de zeven projecten. Tijdens het congres  ‘BENG! Zo doe je dat’ op 26 mei worden de twee beste projecten bekend gemaakt.