Start 24 sociale huurwoningen Bemmel

In opdracht van Waardwonen realiseert de KlaassenGroep 24 huurappartementen aan de Dorpsstraat in Bemmel

Waardwonen heeft hiervoor samen met de gemeente Lingewaard een overeenkomst voor de koop van de grond ondertekend. De verwachte start bouw van het appartementengebouw is voorjaar 2019.

In 2014 is Waardwonen door gemeente Lingewaard benaderd om te participeren in de herontwikkeling van de voormalige brandweergarage in Bemmel. “Het had een pittige aanloop maar het is zover: Bemmel krijgt ruim 24 prachtige sociale huurwoningen. Ik ben blij dat we deze appartementen gaan realiseren en dat binnen dit project aandacht is voor rolstoelgebruikers en ouderen. Deze woningen komen mede tot stand door een co-financiering met de Provincie Gelderland. Het ontwikkelprogramma SteenGoed Benutten is een subsidieregeling, die is bedoeld om leegstaande of vervallen plekken in dorpen en steden een nieuwe invulling te geven. Het is mooi dat we op die manier op deze plek sociale woningen kunnen gaan bouwen.”, aldus Helga Witjes, wethouder Wonen van de gemeente Lingewaard. Bij de ontwikkeling van het plan hebben partijen goed onderzocht welke woningen nodig en passend zijn in het centrum van Bemmel. Gelijkvloerse huurappartementen, eventueel in combinatie met zorg, bleek de beste oplossing voor de locatie. “Wij zijn heel blij dat we nu echt kunnen starten met de bouw in Bemmel en een mooi antwoord bieden op de grote vraag naar sociale huurappartementen in Bemmel”, vertelt Hanke Struik, bestuurder Waardwonen.

De appartementen komen op een mooie locatie op de hoek van Dorpstraat en de Oostervelden in het centrum van Bemmel. Vanwege de centrale ligging, de toegankelijkheid, de aanwezigheid van een lift en eigen parkeergelegenheid bieden de appartementen veel voordelen voor de toekomstige bewoners. Een groot aantal belangstellenden heeft zich inmiddels al gemeld bij Waardwonen.

De appartementen krijgen een eigentijdse dorpse architectuur. Het plan wordt opgeknipt in drie bouwstijlen waardoor het kleinschalig oogt en aansluit bij de bebouwing in de omgeving in Bemmel. Er komen drie verschillende type appartementen die variëren in indeling en grootte. Alle appartementen krijgen twee slaapkamers en een balkon of terras. Drie woningen worden rolstoeltoegankelijk. Parkeren gebeurt op eigen terrein.

De woningen zijn straks met energielabel A++ zeer energiezuinig. Door het gebruik van zonnepanelen op de platte daken is het de intentie van Waardwonen dat de bewoners straks energieneutraal kunnen wonen. De woningen wekken dan zelf de energie op die nodig is voor verwarming, warm water en ventilatie. De woningen zullen verhuurd worden via Entree, waarbij enkele beschikbaar gesteld worden als rolstoeltoegankelijke woningen. De verhuur begint na de start bouw.