Hoogste punt bereikt voor nieuwbouw SABA

De SABA-vlag hangt sinds 25 mei in het hoogste punt van hun nieuwe bedrijfspand.                                                                                                    Via een hoogwerker werd Wybren de Zwart, CEO van de SABA, naar boven geleid om de vlag te bevestigen.

Vorig jaar november zijn we gestart met de bouw van het nieuwe bedrijfspand en kantoor aan de Meniststraat te Dinxperlo. Het gaat hard; een klein half jaar later is het hoogste punt alweer bereikt.

Het nieuwe SABA complex krijgt twee hoofdfuncties: een productiefunctie en een kantoor- en onderzoeksfunctie. Met de nieuwbouw is er straks één centrale plek waar alle functies bij elkaar worden gebracht.

Het casco is compleet in HSB opgetrokken. Het nieuwe kantoorgebouw, naar een ontwerp van Te Kiefte Architecten, zal compleet energieneutraal worden en zonnepanelen zullen voorzien in de energiebehoefte van zowel het kantoor als gedeeltelijk de fabriek. Daarnaast wordt ook een warmtenet aangelegd, waarbij overtallige warmte uit het productieproces wordt opgeslagen in de reinwaterkelder van de sprinklerinstallatie. Hiermee wordt bijvoorbeeld in de winter het kantoor verwarmd.