Feestelijke starthandeling Houtwal in Groenlo

22-02-2018

In opdracht van De Woonplaats bouwen wij 6 unieke stadswoningen aan de Houtwal in Groenlo. Op de beeldbepalende locatie aan de stadsgracht is veel aandacht geweest voor het ontwerp van de woningen, met name de gevels. De stadse historiserende uitstraling van de woningen past heel goed bij de monumentale woningen aan de Houtwal.

Feestelijke starthandeling Houtwal in Groenlo

Op maandag 19 februari is er op feestelijke wijze aandacht geschonken aan het nieuwe project in het centrum van Groenlo. 
Het betreft hier vijf eengezinswoningen met drie slaapkamers, waarvan één vrijstaand. En één beneden bovenwoning, waarbij de beneden- én bovenverdieping apart worden verhuurd. Naar verwachting worden de woningen dit najaar opgeleverd.


Bijzondere architectuur

De architectuur van de woningen is bijzonder te noemen en past heel goed bij de oudere woningen aan de Houtwal en bij het oude stadshart van Groenlo. De woningen worden qua uitstraling zeer divers, de dakvormen, de kleuren en gebruikte stenen zijn per woning anders. Voor de zes woningen worden zeven verschillende gevelstenen gebruikt. Samen vormen de woningen een fraai geheel.
Wethouder Van Uem en Dhr. F. Kooiker van De Woonplaats hebben gezamenlijk een officiële handeling verricht.
 
Klik hier voor het filmpje van de officiële handeling