De Groene Droom

Delden/Markelo
06-02-2018
KlaassenGroep wint samen met RoosRos Architecten en Rouweler Installatietechniek de DBM-selectie 'Groene Droom'.
 

Hof van Twente

Het consortium KlaassenGroep heeft opdracht gekregen van de gemeente Hof van Twente om de klimaatneutrale kindcentra Markelo en Magenta in Delden te gaan ontwerpen en bouwen.
 

Klimaatneutraal

Op de huidige locaties van OBS de Zwaluw in Markelo en RKBS Twickelo in Delden worden, na sloop, twee nieuwe klimaatneutrale kindcentra gerealiseerd. Dit betekent dat de energie die de kindcentra gebruiken zelf opgewekt wordt en de toegepaste bouwmaterialen volledig hergebruikt kunnen worden of bij sloop geen milieuschade opleveren. Een uniek project in Nederland!
 

Groene Droom

Ook uniek is de aanbestedingsvorm. De aanbesteding heeft plaatsgevonden op basis van de Innovatie Partnerschap procedure. Een nieuwe aanbestedingswijze die het beter mogelijk maakt extra aandacht te geven aan duurzame en gezonde onderwijsgebouwen. Als innovatieve partner zullen wij samen met de gemeente, lokale bedrijven en de scholen de komende maanden de “Groene Droom” van de scholen verder uitwerken. De totale opdracht omvat zowel het ontwerp, de realisatie als het toekomstig onderhoud. Ons doel is om de kindcentra voor 1 januari 2020 op te leveren.
 
Klik hier voor de video.
 
Klik hier voor de website.