Officiële start Saronix en Lookwartier Doetinchem

Doetinchem
21-12-2017
In opdracht van Sité Woondiensten bouwen we op het Saronixterrein en in het Lookwartier 56 nieuwe woningen. De voorbereidende werkzaamheden gingen deze zomer al van start en de eerste contouren zijn inmiddels goed zichtbaar. In bijzijn van, gemeente en betrokkenen van Sité gaven Claus Martinot directeur-bestuurder van Sité Woondiensten en wethouder Ingrid Lambregts van de gemeente Doetinchem dinsdag 19 december het officiële startsein voor de realisatie van de nieuwbouwwoningen. Samen metselden zij de symbolische eerste steen. 

Centraal in Doetinchem

Op de markante plek centraal in Doetinchem nemen verschillende doelgroepen in de zomer van 2018 hun intrek. Op het Saronixterrein en in het Lookwartier in Doetinchem komen woningen voor verschillende doelgroepen. Voor Sité bouwen we 56 huizen voor (kleine) gezinnen, ouderen en mensen met een beperking.
 

Energieneutraal

De woningen die we op het Saronixterrein en het Lookwartier bouwen worden energieneutraal gerealiseerd. Het woren verschillende woningtypen, zodat het voor verschillende doelgroepen mogelijk is om te wonen met een lage energierekening. De energieneutrale woning verbruikt, gemiddeld, evenveel energie als de woning zelf opwekt.
Met de bouw van verschillende woningtypes wordt tegemoet gekomen aan de vraag die er op dit moment is in Doetinchem. Vooral de vraag naar woningen voor kleine huishoudens neemt toe. 
 

Saronixterrein en Lookwartier

Op het Saronixterrein verijst een appartementengebouw van twintig woningen. In dit appartementencomplex kunnen mensen met een licht verstandelijke beperking onder begeleiding van Estinea wonen. Naast dit complex komen twee rijen van vier eengezinswoningen en nog twee levensloopgeschikte woningen. Deze levensloopgeschikte woningen zijn ook geschikt voor mensen in een rolstoel, met keuken, bad- en slaapkamer op de begane grond. Op de verdieping bevinden zich nog twee slaapkamers. In het Lookwartier worden 26 woningen gebouwd: veertien eengezinswoningen, vier beneden- en acht bovenwoningen. De beneden- en bovenwoningen zijn vooral geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens, zowel voor jongeren als ouderen. Alle woningen zijn inmiddels verhuurd via Sité. De nieuwe huurders kunnen in de zomer de sleutels van hun nieuwe woning verwachten.