Nieuwbouw van De Verrijking Leidsche Rijn in Utrecht

Utrecht
08-12-2017

Leidsche Rijn

In opdracht van de Gemeente Utrecht zijn wij in november gestart met de bouw van “De Verrijking”. Een bibliotheek annex horeca en een wijkbureau op het Brusselplein in het in aanbouw zijnde centrum van Leidsche Rijn.
 

Uitnodigend gebouw

De centrale situering van De Ver¬rijking, als solitair, publiek en uitnodigend gebouw onderstreept de rol die de bibliotheek en het wijkbureau gezamenlijk vervullen als spil in het nieuwe centrum. Door zijn afwijkende volume¬trie zijn beide entiteiten in het bouwvolume herkenbaar. 
 

Rijke traditie

De cilindrische opzet van de bovenste bouwlaag benadrukt de alzijdigheid van het gebouw als geheel en sluit aan bij een rijke traditie van publieke gebouwen, zoals de Rotonde de la Vilette van Ledoux in Parijs of de bibliotheek van Stockholm van Asplund.
 

Drie bouwlagen

Het gebouw is ontworpen door Architectenbureau Rapp+Rapp. Het geheel bestaat uit 3 lagen en is 2.300 m2 BVO groot. De opdracht omvat het hele gebouw, inclusief installaties, wand-, vloer en plafondafwerking en exclusief losse gebouwinrichting