Nieuwbouw De Zonnekamp Zelhem officieel gestart!

Zelhem
10-10-2017

Woonzorgcentrum De Zonnekamp maakt plaats voor nieuw woonzorgcentrum.

 
Woonzorgcentrum De Zonnekamp (eigendom Markenheem) en de aangrenzende 46 (aanleun)woningen aan de Magnoliaweg (eigendom ProWonen) zijn al jarenlang met elkaar verbonden. De complexen voldeden niet meer aan de (zorg)eisen van deze tijd. Het huidige woonzorgcentrum en de (aanleun)woningen maken daarom plaats voor een nieuw woonzorgcentrum en nieuwe ruimere woningen. Hierdoor ontstaat er een plek waar mensen lang kunnen blijven wonen en waar wanneer nodig zorg, ondersteuning en activiteiten voor handen zijn.
 

Nadrukkelijke functie voor de buurt

Door de wijze waarop Markenheem de nieuwbouw ontwikkelt, blijft locatie De Zonnekamp nadrukkelijk een functie voor de buurt en de wijk vervullen. De KlaassenGroep realiseert het nieuwe woonzorgcentrum met 48 groepswoningen en 21 appartementen. De verwachting is dat de bewoners van De Zonnekamp – thans tijdelijk gevestigd in Doetinchem – medio november 2018 terug verhuizen naar de nieuwe Zonnekamp in Zelhem. 
 

Officiële start

Donderdag 5 oktober vond de officiële start van de bouw plaats door de plaatsing van een betonnen vloerplaat door de wethouders Spekschoor en Peppelman van de gemeente Bronckhorst.