Eerste les in de nieuwbouw van het Metis Montessori Lyceum

Amsterdam
04-07-2017
Op donderdag 29 juni werd al een eerste les gegeven in de nieuwbouw op de Mauritskade…
Om te vieren dat het hoogste punt bereikt is, mocht een groep klassenvertegenwoordigers alvast een kijkje nemen in de school in aanbouw. Naast het hijsen van een vlag op het hoogste punt, gaf directeur Hüseyin Asma de leerlingen een les over ‘durven dromen’. 
 

Amsterdamse Droom

Het Metis is een levend voorbeeld van wat begon met een droom. Een Amsterdamse droom om een school te zijn voor alle Amsterdammers waarin klassenverschillen doorbroken worden en waar elk kind zijn talenten kan ontdekken. Na een rondleiding door de nieuwbouw waren de reacties o.a. “gaaf”, “tof”, “leuk”, “cool”, dus dat belooft wat voor als de nieuwbouw rond de jaarwisseling in gebruik genomen wordt.  
 

Pauzelandschap met skatebaan

De nieuwbouw aan het Oosterpark is een aanbouw aan het monumentale schoolgebouw op Mauritskade 58. Het nieuwe blok telt nu vier lagen, met straks op de begane grond een transparante ruimte die het open karakter van de school weerspiegeld. Het pauzelandschap van de school met skatebaan is buiten schooltijden toegankelijk voor parkgebruikers. Het sportterrein dat in het park gerealiseerd wordt is straks voor de gymlessen van het Metis beschikbaar. 
 

Klaar voor Wereldburgers

Met de nieuwbouw laat het Metis duidelijk zien dat het staat voor innovatief montessorionderwijs voor wereldburgers van de 21ste eeuw.